Bătaie de joc la ANAF. Ce pățești dacă îți plătești dările anticipat

Surpriză teribilă pentru românii care și-au plătit în avans impozitele, beneficiind conform legii, de o bonificație: s-au trezit cu poprire pe conturi pentru datorii.

ANAF nu a înregistrat scutirile alocate prin lege. Se estimează că ar fi vorba de zeci sau chiar sute de mii de persoane în aecastă situație.

Semnalul de alarmă a fost tras de Florin Pogonaru, președintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

În întâlnirile pe care șeful AOAR le-a avut cu noul premier i-a explicat acestuia că pentru a conduce un guvern probusiness trebuie schimbate mai multe softuri după care lucreză ministerele, începând cu softul de la ANAF care nu recunoaşte bonificaţia dată de Fisc pentru plata la timp a impozitelor, înregistrând-o ca restanţă de plată.

”Dacă v-aţi grăbit să vă plătiţi impozitele în avans şi aveaţi dreptul la o bonificaţie la plata impozitului, este foarte probabil să fiţi printre zecile sau sutele de mii de persone cărora li s-a instituit în săptămâna care a trecut poprire pe conturi.

Softul ANAF nu vă recunoaşte bonificaţia şi o înregistrează ca restanţă de plată! Aţi văzut cumva ANAF-ul cerându-şi scuze public pentru această greşeală?

Nu numai că n-a fost cazul, dar procedura ridicării popririi presupune ca tu, victima, să obţii o adresă de la ANAF cu care să alergi la toate băncile pentru a-ţi debloca conturile.

Mi-e teamă de ce situaţii se vor crea dacă şi când ANAF ul va da instrucţiuni online de remediere.

E cel mai recent caz în care incompetenţa unei instituţii a statului accentuează neîncrederea şi frica de iresponsabilitatea funcţionarului public, care are pe mână decizia asupra banului cetăţeanului”, scrie Florin Pogonaru, pe zf.ro, potrivit evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *