Peste 100 de companii au participat la cercetarea din cadrul proiectului „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani”

camera-de-comert-botosaniPeste 100 de companii (entități angajatoare) au participat la cercetarea din cadrul proiectului „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani”, implementat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani și finanțat de către Consiliul Județean Botoșani în baza contractului nr. 9851/01.07.2019 – 470/04.07.2019.

Cercetarea este în plină desfășurare, fiind implicați un număr de 20 de elevi botoșăneni care acționează ca operatori de interviu pentru entitățile angajatoare participante, aceștia fiind selectați cu sprijinul partenerului Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani.

Proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani” își propune să identifice oportunitățile de angajare existente la nivelul județului Botoșani, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă, aspect esențial pentru combaterea fenomenului de îmbătrânire a populației, contracararea migrației și asigurarea unei creșteri economice sustenabile.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor beneficia de pe urma proiectului prin faptul că vor avea la dispoziție un ghid util pentru angajare și care va cuprinde oportunitățile existente pe piața locală a muncii. În acest fel vor avea şansa de a identifica oportunitățile de carieră ale Judeţului Botoşani şi posibilele direcţii de dezvoltare. Totodată, prin activitățile sale, proiectul își propune să releve tinerilor din județ tocmai faptul că pe piața botoșăneană a muncii se pot găsi oportunități de carieră și că pot găsi locuri de muncă potrivite pregătirii și dorințelor acestora.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani” puteți intra pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani sau pe pagina de Facebook dedicată proiectului: „Cariera mea în Botoșani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *