Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani implementează proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani”

camera-de-comert-botosaniCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani implementează proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani”, finanțat de către Consiliul Județean Botoșani în baza contractului nr. 9851/01.07.2019 – 470/04.07.2019.

Proiectul își propune să identifice oportunitățile de angajare existente la nivelul județului Botoșani, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă, aspect esențial pentru combaterea fenomenului de îmbătrânire a populației, contracararea migrației și asigurarea unei creșteri economice sustenabile.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Implicarea unui grup de 20 de elevi în viața comunității și dezvoltarea atitudinii civice a acestora pe perioada de implementare a proiectului;
  • Realizarea unei radiografii a locurilor de muncă disponibile la nivelul județului Botoșani în următoarele 6-12 luni care să care să vizeze cel puțin 100 de entități angajatoare;
  • Identificarea a cel puțin 10 domenii de dezvoltare a carierei în anul 2020 pentru județul Botoșani.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor beneficia de pe urma proiectului prin faptul că vor avea la dispoziție un ghid util pentru angajare și care va cuprinde oportunitățile existente pe piața locală a muncii. În acest fel vor avea şansa de a identifica oportunitățile de carieră ale Judeţului Botoşani şi posibilele direcţii de dezvoltare. Totodată, prin activitățile sale, proiectul își propune să releve tinerilor din județ tocmai faptul că pe piața botoșăneană a muncii se pot găsi oportunități de carieră și că pot găsi locuri de muncă potrivite pregătirii și dorințelor acestora.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre proiectul „Cariera mea în Botoșani – Ghidul oportunităților de carieră din județul Botoșani” puteți intra pe site-ul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani sau pe pagina de Facebook dedicată proiectului: „Cariera mea în Botoșani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *