Ninsori slabe în județul Botoșani. Cum se circulă pe drumurile naționale din județ, dar și din Moldova

Drumarii din Botoșani au scos, în noaptea de joi spre vineri și vineri dimineață, primele utilaje de deszăpezire, după prima ninsoare din această iarnă. Nouă utilaje au acționat pe drumurile naționale, împrăștiind 40 de tone de material antiderapand.

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, vineri dimineață, fără evenimente cauzate de starea vremii sau a carosabilului, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă în județele Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Vântul bate cu viteza de 25-30km/h în județele Botoșani, Galați, Iași, Suceava și Vaslui, fără evenimente speciale. Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -1°C și 1°C , după cum urmează:

Iași (IS) 1°C , Suceava (SV) -1°C, Focșani (VN) 0°C, Galați (GL) 1°C, Bacău (BC) 0°C, Câmpulung Moldovenesc (SV) 0°C, Bârlad (VS) -1°C, Botoșani (BT) -1°C, Piatra Neamț (NT) -1°C.

La nivelul DRDP Iași, pe timpul nopții s-a acționat preventiv, împotriva formării poleiului, cu 71 autoutilaje și s-au răspândit 235 tone material antiderapant:

– SDN Bacău – 12 autoutilaje și 60 t antiderapant
– SDN Bârlad – 11 autoutilaje și 32 t antiderapant
– SDN Botoșani – 9 autoutilaje și 40 t antiderapant
– SDN Câmpulung Modovenesc – două autoutilaje și 6 t antiderapant, pe DN 17 și 17A;
– SDN Focșani – 4 autoutilaje și 23 t antiderapant
– SDN Iași – 5 autoutilaje și 1 t antiderapant
– SDN Piatra Neamț – 17 autoutilaje și 24 t antiderapant
– SDN Suceava – 11 autoutilaje și 49 t antiderapant

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *