Ghinion după ghinion cu drumul strategic. Nici la a treia licitație nu s-a înscris nimeni

drum strategic, stiri, botosaniNicio firmă nu s-a arătat interesată de lucrarea la drumul strategic, deși autoritățile județului Botoșani au actualizat prețurile de două ori.

Reprezentanții județului Botoșani cred că lucrarea este prea mare și spun că o vor scoate pentru a patra oară la licitație, însă pe loturi. 

”Se pare că este o lucrare prea mare. Vom convoca proiectantul într-o ședință și vom vedea care este soluția. Vom lua în calcul și lotizarea acesteia”, a declarat  Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

La prima licitație, valoarea investiției a fost de 254 milioane de lei fără TVA. Atunci, nu s-a prezentat nicio firmă, așa că autoritățile județului au decis să actualizeze doar prețul manoperei, suma ajungând la 272 de milioane de lei.

Nici după cea de-a doua licitație nu s-a prezentat nimeni, motiv pentru care reprezentanții Consiliului Județean au făcut o nouă actualizare a prețurilor, suma ajungând la peste 292 de milioane de euro fără TVA. Nici în aceste condiții, la a treia licitație nu s-a prezentat nicio firmă. 

Pentru a nu se pierde finanțarea europeană, drumul strategic de 106 km trebuie finalizat până în 2023.

Drumul strategic trebuie să străbată teritoriul judeţului Botoşani – DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni), precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi – DJ 282 H (Şipote – limită judeţ Botoşani).

One thought on “Ghinion după ghinion cu drumul strategic. Nici la a treia licitație nu s-a înscris nimeni

  1. Macalet poate dormi linistit in continuare. Dupa prima licitatie cand a spus un constructor ca lipsesc 100 milioane lei au spus ca se exagereaza. Nu se exagereaza absolut deloc. Chiar uita toti cand s-a intocmit studiul de fezabilitate pe baza caruia s-a obtinut finantarea? Cat era atunci pretul la bitum, la ciment, cat era salariul minim? Oare in tot CJ -ul ala nu este nimeni care sa gandeasca putin? Si-asa n-au avut investitii de cativa ani si daca tot se plictisesc, nu pot face niste calcule simple? Dar da, e mai bine sa stea la caldurica, salarii mari, luna trece leafa vine ca doar sunt bugetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *