Ministrul Agriculturii, la Botoșani: Programele de sprijin pentru fermieri vor continua și în 2020

Ministrul Agriculturii, Nechita Adrian Oros, a declarat joi, că a venit la Botoșani din două motive: pentru că i-a promis președintelui PNL Botoșani, Costel Șoptică, acest lucru, însă, spune ministrul, a venit și pentru a demonta unele acuze aduse noii conduceri a Ministerului Agriculturii, legat de faptul că vor fi tăiate programele inițiate de PSD.

Oros a ținut să precizeze că în anul 2020, toate programele de sprijin pentru fermieri vor continua, însă la sfârșitul anului viitor se va face o evaluare a acestora pentru a vedea dacă acestea sunt sau nu rentabile.

Am spus și la instalare că toate programele de sprijin pentru fermieri, pentru țărani, pentru satul romnânesc care sunt în derulare și care sunt bugetate și legiferate și notificate la comisie vor continua și în 2020. La finele anului 2020 vom face o evaluare a tuturor acestor programe, vom vedea care este impactul economic și social al acestora și acolo unde nu merg bine o să le îmbunătățim. Am fost acuzați că vom tăia programul tomate, acesta fiind cel mai popular program al ministeriatului domnului Daea, mai ales în anumite zone ale țării. Am fost în toate zonele legumicole importante în această perioadă, tocmai ca să văd ce se întâmplă cu acest program, ce impact a avut și am găsit lucruri foarte bune. Acest program a avut efect, pentru că deja acolo oamenii făceau legumicultură de performanță iar programul respectiv i-a ajutat. Problema pe care am detectat-o este la vânzare. Nu reușesc să vândă la niște prețuri rezonabile, ca să fie rentabil”, a spus ministrul Agriculturii.

În ceea ce privește plățile către fermieri, Adrian Oros a precizat că s-a plătit 92% pentru avans , iar de la 1 decembrie se va face și restul de plăți.

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit joi cu medicii veterinari din județ. Acesta va mai vizita exploatații agricole din Ștefănești, Darabani și Flămânzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *