FOTO! Botoșăneni arși la buzunare după ce au aruncat gunoiul lângă containere. Polițiștii locali au făcut controale la două platforme din municipiu

Polițiștii locali au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate fiind vizată și abandonarea deșeurilor lângă platformele pentru colectarea deșeurilor.

În acest sens, a fost monitorizată colectare deșeurilor la platformele special amenajate din strada Calea Națională nr. 111 și A.N.L. Bucovina. Pe durata desfășurării controalelor, care au avut loc între 15 și 19 noiembrie,  s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile, mai mult le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere creând un aspect insalubru, și favorizând împrăștierea acestora pe domeniul public.

Au fost aplicate 17 sancțiuni cu amendă în cuantum total de 2700 lei, pentru fapte ca :  aruncarea deșeurilor lângă containerele pentru colectarea deșeurilor, abandonarea deșeurilor pe domeniul public – spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate.
Pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, sancțiunile
sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice, care pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Conform Legii nr. 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei.

Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Botoșani să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent colectării selective a acestora”, potrivit unui comunicat al Poliției Locale.

În următoarea perioadă, polițiștii locali vor fi intensificate misiunile de control, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.
Prin aceste acțiuni polițiștii locali se preocupă permanent pentru menținerea unui oraș curat și civilizat, dar totodată încearcă să educe și populația cu privire la păstrarea curățeniei și a unui mediu sănătos, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *