Premierul Orban anunţă cu cât va creşte salariul minim pe economie

Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunţat marţi premierul Ludovic Orban, pe pagina de Facebook a Guvernului.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%”, a scris şeful Guvernului. 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că hotărârea de guvern privind majorarea salariului minim pe economie va fi dată până la sfârşitul lunii.

„Deja am primit pe masă o analiză şi așteptăm finalizarea studiului de impact. Mâine e convocat Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru o primă discuţie. Vom veni cu analiza noastra şi cu propuneri privind marjele de creştere. evident, trebuie să ţinem cont de factori obiectivi şi anume indicele de creştere a productivităţii, de crestere a salariului mediu brut, de rata inflatiei, dar si de imapctul pe care poate sa-l aiba cresterea salarului minim aupra profitabilităţii pe mai multe ramuri. Sunt foarte mulţi angajaţi cu salariu minim aşa incat crestrea salariului minim sa nu afecteze profitabilitatea in ramurile respective. Vom veni cu o formulă, negociem. Aşa cum ne-am angajat, obiectivul nostru este ca până la sfârşitul lunii să dăm hotărârea de guvern privitoare la salariului minim„, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *