FOTO Învățătorul din Botoșani care a transformat o școală într-o adevărată familie. Ultima sa campanie i-a adus numai aprecieri. Cum poți ajuta

Inițiativa unui învățător din Botoșani a dus la crearea unei adevărate biblioteci pentru elevii școlii la care predă. Dorin Parașca de la Școala primară „Ioan și Natalia Corbu” din Damileni, comuna Cristinești, a demarat campania „O carte pentru fiecare” și a reușit, astfel, să adune un număr impresionant de cărți pentru a forma o mică bibliotecă la unitatea de învățământ. 

Aproximativ 900 de cărți s-au strâns, iar acestea, spune dascălul, vor constitui „un important centru de lectură în cadrul comunității noastre. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut! Actiunea ramane deschisa tuturor celor care vor sa ne sprijine in continuare, spune învățătorul. 

Sunt 35 de copii, în patru clase, la școala din Dămileni, dar sunt uniți și dornici să învețe. Domnul învățător povestește că părinții se implică foarte mult pentru ca cei mici să aibă un mediu propice pentru a învăța. 

Mă sprijina foarte mult in ceea ce facem. De exemplu, in primavara, am avut aproape 300 de ore de munca voluntara in curtea scolii, la amenajarea curții. Nu-i puțin lucru. Am reusit sa-i conving că scoala este a copiilor lor”, ne-a povestit învățătorul. 

Cei care vor să doneze cărți pentru elevii de la școală, pot lua legătura cu învățătorul Dorin Parașca la nr. 0741027116. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *