FOTO! Aparatură performantă la Maternitatea Botoșani: Opt mese radiante pentru prevenirea mortalității infantile

Opt mese radiante în valoare de peste 600.000 lei au fost primite la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean. 

Aparatura a fost asigurată de Ministerul Sănătății, iar o contribuție de 10% a avut-o și Consiliul Județean. 

Cele opt mese radiante vor fi folosite pentru resuscitarea cardio-respiratorie a nou-născutului.

Aceste aparate sunt din cele mai performante de pe piață și putem reanima nou-născutul direct pe masă”, a declarat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean. 

Maternitatea Botoșani deține câteva astfel de mese radiante, însă sunt vechi de peste 15 ani și nu la fel de performante. 

Unele aparate au 20 de ani vechime. Cele primite sunt vârf de tehnologie pentru reanimarea neonatală. Sunt opt aparate și vor ocupa toate modulele în care are loc nașterea. În principiu, funcție de nevoile copilului, 100% din copii vor beneficia de căldură în primele ore de naștere. În funcție de patologia copilului trecem la nevoi speciale: avem blender de aspirație, avem un modul de reanimare, blender de oxigen și cântar, unde vom putea cântări copilul în sala de naștere, pe aceeași masă, fără manevrarea lui (…) Are rol în prevenirea mortalității infantile”, a precizat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie în cadrul Maternității Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *