Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Populația școlară scade de la un an la altul. Sigur vom avea copii mai puțini și în anul școlar 2020-2021

Planul de școlarizare pe anul viitor va suporta modificări urmare a scăderii populației școlare în județul Botoșani. Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că în anul școlar 2019-2020, învățământul botoșănean are cu 1.400 de elevi mai puțini, o scădere a populației școlare preconizându-se și în anul școlar viitor.

Populația școlară scade de la un an la altul, Față de anul școlar trecut avem cu 1.400 de copii mai puțini în acest an școlar 2019=2020. Sigur vom avea copii mai puțini și în 2020-2021. Conform calendarului, în momentul de față am transmis către toate primăriile să ne transmită propunerile lor vizavi de noua rețea școlară de la nivelul UAT-urilor. Le vom analiza, le vom discuta, după care vom da aviz conform undeva în luna decembrie, urmând ca dumealor să emită hotărâri de Consiliu Local , iar după ce stabilim rețeau școlară lucrăm la planul de școlarizare”, a precizat Hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *