FOTO Polițist din Botoșani, într-un stagiu de pregătire în Ungaria. Ce a urmărit instrucția

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani a participat la un stagiu de pregătire, timp de trei săptămâni, în Ungaria, la Nagytétény. Este vorba despre polițistul rutier Sorin Sîsîeac, care a făcut parte dintr-o delegație formată din zece polițiști români, ce au avut parte de o pregătire specială în perioada 30 septembrie- 18 octombrie, după negocieri de înaltă importanță între cele două state.

Specialiștii de la Centrul de Educație și Instruire al Poliției (ROKK) și-au întâmpinat colegii români, care au urmărit modul de instruire a șoferilor în Ungaria. 

„Construind de la zero procesul de instruire, ni s-a solicitat prima dată să instruim zece instructori viitori. Până în prezent, nu au avut cursuri de tehnologie de management standardizate pentru personalul profesionist, așa că, pe lângă respectarea și învățarea standardelor noastre, li s-a încredințat instruirea potențialilor instructori. Delegația de 10 persoane a fost selectată din mai multe părți ale României, din capitale orașe, organe de județ, unități de intervenție, de obicei transport”, spun reprezentanții maghiari.

Polițiștii au început ziua la cursul de pregătire Nagytétény, instruirea a inclus și abilități de prim ajutor. Instruirea s-a făcut în mai multe tipuri de vehicule, învățând tehnice de viraje pe noroi, gheață, cum să depășească diverse obstacole. Au fost nevoiți să conducă mașina inclusiv pe versanți.

Polițiștii au fost invitați și într-o excursie cu barca la Dunăre pentru relaxare, unde detectivul Ferenc Orosz Ferenc a oferit informații despre pregătirea bărcii, și s-au delectat cu o tocană tradițională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *