Cladire ilegala in Vama Radauti Prut

campania.jpg

Scandal de proportii in Vama Radauti Prut dupa ce autoritatile au descoperit o constructie ilegala ridicata chiar pe terenul statului. Desi s-a lucrat cu muncitori, utilaje si materiale de constructii, nimeni nu stie cine a executat lucrarile, din ce bani si care este destinatia cladirii.
Instalat in functie in decembrie 2010, actualul sef al Vamii, Dan Chelaru, spune ca a gasit constructia deja realizata, si chiar daca a cerut informatii de la Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi, nimeni nu l-a putut lamuri despre regimul ei.
In schimb, subcomisarul Laurentiu Butnaru, seful Punctului de Trecere a Frontierei Radauti Prut, spune ca lucrarile ar fi fost incepute in mai 2010 si ar fi fost executate cu stiinta fostului sef de vama, Ovidiu Pasalau.

La nivel de zvon se vorbea ca ar fi vorba de o cladire pentru depozitarea tigarilor confiscate si pentru biroul sefului de vama, insa in iunie primarul comunei Radauti Prut, Viorel Nichiteanu, a realizat ca totul s-a facut pe langa lege.

Prefectul a „observat” cladirea

Situatia a fost tolerata pana in ianuarie cand, cu ocazia unor vizite de lucru la primariile din nordul judetului, prefectul Cristian Roman a ajuns la Radauti Prut si a zarit cladirea. Cum primarul si seful Biroului vamal nu au putut da lamuriri, a fost sesizata Inspectia Judeteana in Constructii, care, in urma doua saptamani, a confirmat ca totul a fost construit ilegal.

Miercuri, la aproape trei saptamani de la izbucnirea scandalului, toti continuau sa ridice din umeri. "Nimeni nu ne-a solicitat vreun aviz pentru ridicarea constructiei desi terenul este in patrimoniul public", a spus presedintele Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, institutie pe terenul careia a fost amenajata vama.
La fel, cei de la Politia de Frontiera nu stiau nimic. "In 16 februarie, in urma unei sesizari a Institutiei Prefectului, a fost constituita o comisie de control care verifica legalitatea constructiei. Termenul de finalizare a controlului a fost stabilit pe 1 martie insa primele concluzii ar putea sa apara in urmatoarele doua zile", a spus inspectorul Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul IJPF Botosani.
In aceste conditii, adevarul l-ar putea spune fostul sef al punctului vamal Ovidiu Pasalau insa acesta nu a fost de gasit la serviciu si nici la telefonul mobil. Motivul – si-a luat doua zile libere.

Castilio.JPG

One thought on “Cladire ilegala in Vama Radauti Prut

Comments are closed.