Percheziții în trei localități din Botoșani! O femeie și un adolescent au furat datele bancare ale unor femei și au sustras aproape 12.000 lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au pus, vineri, în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţa unei femei de 36 de ani din comuna Tudora şi la locaţiile aparţinând unui tânăr de 17 ani, pe raza comunei Româneşti şi în municipiul Botoşani, cercetările vizând două dosare penale întocmite sub aspectul comiterii infracţiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie-iulie 2019, persoanele în cauză ar fi utilizat datele bancare aparţinând unor femei de 56 şi 89 de ani, din comuna Tudora, respectiv din oraşul Ştefăneşti, pe care ulterior le-ar fi folosit pentru a efectua plăţi şi tranzacţii online.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile, laptop), susceptibile că au fost folosite la comiterea faptelor, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform procedurilor legale.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracţională a fost estimată la suma de 12.000 de lei.

În urma activităţilor, două persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.  În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com