Cum l-au ucis patronii din Italia pe botoșăneanul Dumitru Botan. Angajații erau obligați să muncească în condiții riscante

Patronii tânărului din Botoșani, care a murit, în vară, în Italia, în timpul serviciului, sunt anchetați de procurorii italieni. Italianul de 45 de ani, care deținea firma, dar și macedoneanul de 42 de ani, care era șeful direct al botoșăneanului Dumitru Botan, sunt în arest, fiind cercetați pentru omor din culpă, după ce anchetatorii au descins miercuri la firma acestora.

Practic, aceștia îl puneau pe Botan, dar și pe ceilalți angajați, să muncească fără pregătirea specifică necesară pentru mijloacele de transport folosite, fără permise de conducere și în situații de risc grav. 

Botan Dimitru a fost plasat la volanul unui tractor nepotrivit pentru acel tip de lemn, care are o pantă de 70%” – explică procurorul Auriemma -.„De fapt, vehiculul s-a răsturnat de mai multe ori, căzând peste 60 de metri, zdrobind băiatul. În plus, tânărul  nu avea nicio calificare adecvată pentru a-l conduce și nici nu a fost instruit în acest sens”, potrivit tusciaweb.eu.

Ancheta s-a extins după moartea botoșăneanului, iar autoritățile au verificat cum lucrează și ceilalți angajați. Unii nici nu știau cine sunt adevărații angajatori. De altfel, în trecut au mai fost accidente de muncă, dar acestea nu au fost raportate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *