Începe Postul Crăciunului. Ce nu trebuie să faci până pe 24 decembrie

Foto: rol.ro

Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi de de peste an, reprezintă o perioadă în care credincioșii se pregătesc atât sufletește, cât și trupește pentru a întâmpina Nașterea lui Iisus Hristos.

Postul Crăciunului, în fiecare an, începe pe data de 15 noiembrie și se sfârșește pe 25 decembrie, ziua în care este celebrată Nașterea Mântuitorului.

Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului are loc în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie, însă pot exista și excepții. Astfel, dacă 14 noiembrie pică într-o zi de miercuri sau vineri, Postul Crăciunului începe mai devreme, pe 14 noiembrie. Cum în anul 2019 Lăsatul Secului pică într-o zi de joi, Postul Crăciunului va începe normal, pe data de 15 noiembrie.

Postul Crăciunului se întinde pe o perioada de 40 de zile, timp în care credincioșii trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, să își îndrepte atenția către credință și pentru că este o perioadă de purificare sufletească și trupească, în Postul Crăciunului nu se fac nunți și botezuri.
Ce mâncăm în Postul Crăciunului 2019?

Perioada de post presupune renunțarea la alimentele de origine animală, astfel că nu vor mai putea fi consumate produse care conțin lapte, carne, ouă. În perioada postului pot fi consumate legume, fructe, soia, brânză tofu. Dincolo de importanța sa spirituală, Postul Crăciunului poate fi privit și ca o oportunitate pentru a începe o cură de detoxifiere, având în vedere că regimul alimentar are la bază, în această perioadă, doar fructe și legume.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com