Ziua Mondială a Diabetului, marcată la Botoșani printr-o acțiune de măsurare a glicemiei

cadre medicale care masoara tensiune la BotosaniDirecţia de Sănătate Publică a Judeţului Botoșani, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență „Mavromati“ Botoșani și Asociația Asistenților Medicali Comunitari Botoșani, celebrează „Ziua Mondială a Diabetului” (ZMD), în data de 14 noiembrie 2019, ora 13.30, la sediul DSP Botoșani.

Pe 13 și 14 noiembrie 2019, între orele 8.00 și 10.00, Asociația Asistenților Medicali Comunitari Botoșani va organiza o acțiune de măsurare a glicemiei la populația interesată, în incinta supermarketurilor Carrefour și Kaufland Botoșani. Important: Testarea eficientă a glicemiei trebuie realizată dimineața, pe nemâncate.

În fiecare an la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”, iar celebrarea este condusă de către Federaţia Internaţională de Diabet (FID) şi asociaţiile membre. „Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în 1991 de către Federaţia Internaţională de Diabet şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la ameninţarea la adresa sănătăţii pe care o reprezintă diabetul. „Ziua Mondială a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluţiei Naţiunilor Unite 61/225.

Campania îşi propune să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină diabetul în atenţia populaţiei în mod susţinut.

„Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări, printre care şi România, toate fiind State Membre ale Naţiunilor Unite, de către alte asociaţii, organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane suferind de diabet zaharat, precum şi familiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *