Învățământul botoșănean a rămas fără bani. Liderul LSI Botoșani: În luna decembrie nu avem bani de salarii în nicio școală

Învățământul botoșănean rămâne descoperit în totalitate la salarii în ultima lună din an. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că în ședința Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean s-a aprobat redistriubuirea unor sume de bani sumplimentare de la unele școli cu reducere la alte școli, astfel încât să fie asigurate salariile pe luna decembrie.

În schimb, susține liderul LSI, în luna decembrie nicio școală nu are bani pentru salarii.

Din câte știu, la data de ieri (marți n.r) erau asigurate 92% din sumele necesare pentru închiderea lunii noiembrie, diferența urmând a fi reglată pe contribuții. În luna decembrie nu avem bani deloc pentru nicio școală. Acum s-a putut asigura luând de la o școală la alta.  Avem școli care nu au avut bani încă din august , dar s-au echilibrat între ei. În decembrie nu avem bani deloc”, a declarfat Axinte.

Liderul LSI consideră că soluția ar fi, fie alocarea de fonduri din fondul de rezervă a Ministerului Educației, fie alocarea de fonduri prin rectificare bugetară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *