Ministrul Educației ia primele măsuri: reducerea numărului de ore pentru elevi

Legea care mișcorează cu 5 numărul de ore la gimnaziu și liceu va conduce la realizarea unui nou plan-cadru, a anunțat ministrul Educației. „E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a declarat Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro, citat de puterea.ro.

Ministrul Educației a anunțat că va discuta miercuri despre gândirea acestor noi planuri cadru. Precizăm că planurile cadru sunt documentele prin care Ministerul Educației stabilește care sunt disciplinele pe care le fac elevii, pe fiecare clasă în parte, și câte ore pe săptămână studiază copiii materiile respective.

Parlamentul a votat în octombrie un proiect care scade numărul de ore la școală și liceu. Elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore/săptămână (față de 19-22 ore în prezent), elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore (față de 26-34 în prezent) și cei de liceu – 30 de ore pe săptămână.

One thought on “Ministrul Educației ia primele măsuri: reducerea numărului de ore pentru elevi

  1. Dar de ce nu se ia si de invatamantul universitar? Acolo facem o groaza de obiecte, care nu au nici o aplicativitate in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *