Tânărul din Botoșani care a refuzat Cambridge-ul a câștigat premiul „Pariul pe tineri”

Foto: Profit.ro

Olimpicul de excepţie din Botoșani care a refuzat Cambridge-ul pentru a studia la Iaşi a fost premiat de Profit. ro cu premiul „Pariul pe tineri”.

Este vorba despre Ștefan Bălăucă, tânărul cetățean de onoare al municipiului Botoșani, care a primit și din partea  Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei , ”Crucea Moldavă”pentru mireni, cea mai înaltă distincție a acestei mitropolii, grație rezultatelor obținute de-a lungul anilor în competiții naționale și internaționale.

Mai mult, unul dintre cei mai importanți olimpici români din ultimii 4 ani, singurul cu media 10 la Bacalaureatul Olimpicilor, după ce a fost ofertat de cele mai prestigioase universități din lume, a refuzat Cambridge, pentru a rămâne în țară. De ce ? “Am ales cu sufletul. Am simțit că e nevoie de oameni și în România. Am simțit că este nevoie de oameni care să-și dorească ca România să progreseze, să se dezvolte. M-am simțit responsabil de acest lucru. Alături de alți tineri, de alți oameni conștiincioși și pasionați, simt că pot face multe pentru această țară”, își explică decizia.

Iar astăzi este student la Iași, nu la o singură facultate, ci la două în același timp: Fizică și Informatică, mama sa fiind, de altfel, profesor de fizică, scrie profit.ro.

Medalii  obținute  la nivel național: – Clasa a V-a – bronz la Olimpiada națională de matematică – Clasa a VI-a – aur la Olimpiada națională de fizică, argint la Olimpiada națională de matematică – Clasa a VII-a  – argint la Olimpiada națională de fizică – Clasa a VIII-a – argint la Olimpiada națională de matematică, mențiune la Olimpiada națională de lingvistică – Clasa a IX-a – aur la Olimpiada națională de matematică, aur la Olimpiada națională de fizică, Bronz la Olimpiada națională de științe – Clasa a X-a – aur la Olimpiada națională de matematică, argint la Olimpiada națională de fizică,  Bronz la Olimpiada  pentru fizică, chimie, biologie și geografie – Clasa a XI-a – aur la Olimpiada națională de fizică,  aur la Olimpiada națională Științele pământului,  argint la Olimpiada națională de lingvistică, argint la Olimpiada națională de matematică – Clasa a XII-a – aur la Olimpiada națională de fizică,  argint la Olimpiada națională de matematică Medalii  obținute  la nivel internațional: –  argint în 2014, la  Olimpiada Internațională  de științe – argint în 2015 la Olimpiada balcanică de matematică – argint  în 2015 la Olimpiada internațională de științe – aur, în 2017 la Olimpiada Internațională Științele Pământului – Bronz în 2017 la Olimpiada Internațională de Lingvistică – Aur în 2018 la Olimpiada  Internațională de Fizică Anul universitar 2018- 2019 Argint  la South-Eastern European Mathematical Contest for University Students Aur la Concursul de Fizică “Dragomir Hurmuzescu” Argint la Concursul de Matematică “Traian Lalescu Argint la  Conferința Națională de Fizică și Tehnologii Educaționale Moderne Aur la Mathematical Olympiad Individual Contest din Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *