Un absolvent al Colegiului Eminescu din Botoșani este cel mai tânăr director de teatru din România. A fost premiat de Fundația „Niște țărani”

Actorul Octavian Costin, născut în 1991, este cel mai tânăr director (manager interimar) de teatru din România.  El este absolvent al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, nivel licență și master. De asemenea, el a fost membru al Atelierului de teatru al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” (Botoşani), din anul 2015 este vicepreședintele ONG-ului Jamais Vu, iar de patru ani este actorul Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Tavi a avut contact cu lumea teatrului de mic copil, tatăl lui (Volin Volin Costin) fiind actor al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani și din 2006 și director artistic al aceluiași teatru.

Crescând în lumea teatrului, Tavi a început activitatea actoricească de la vârsta de cinci ani, iar de pe vremea liceului a și început să joace roluri mari ale dramaturgiei universale.

El a debutat pe o scenă profesionistă la vârsta de 16 ani cu rolul Romeo din spectacolul Romeo și Julieta de W. Shakespeare în regia lui Ion Sapdaru, producție a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.  Acest debut fraged a fost urmat de numeroase roluri memorabile care au adus și o mare colecție de premii pentru Tavi: “Cel mai bun actor în rol principal” la Festivalul Ideo Ideis în 2009, “Cel mai bun actor în rol secundar” la Festivalul Naţional de teatru pentru liceeni „Jos Pălăria” (ediţia a XIII-a, Bucureşti, 2010), “Premiul Amza Pelea” la Gala HOP (Gala tanarului Actor) în 2013 pentru spectacolul Almost, Maine, “Premiul special Dorina Lazăr” la Gala HOP în 2014, “Premiul pentru cel mai Bun Actor in Rol Principal” la Gala Absolventilor U.N.A.T.C în 2015 etc.

Directorul al Teatrului “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Tavi Costin, a fost premiat pentru spectacolul realizat la Vâlcea după piesa francezului Pascal Bruckner – “Crăciunul preşedintelui”, de Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște țărani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *