Caz unic la Botoșani! Un bărbat a apelat la instanță pentru a-și dobândi adevărata identitate. Sora sa voia să-l lase fără moștenirea părinților

judecatorie, stiri, botosaniUn caz unic a fost înregistrat la Botoșani. Un bărbat dintr-o localitate din județ a cerut ajutorul instanței pentru a-și dobândi adevărata identitate după ce sora sa voia să-l lase fără moștenirea părinților.  Bărbatul s-a născut pe 1 septembrie 1951, într-un sat din Botoșani, iar naşterea a fost asistată de moaşa comunală. Numele de familie al părinților săi era Maftei, dar porecla lor era Alexa așa că, la naștere, copilul a fost trecut greșit în documente cu numele de familie Alexa, de către o angajată a primăriei.

Nimeni nu s-a dus să facă rectificările necesare și așa se face că bărbatul a purtat ani mulți un nume de familie diferit față de sora sa. Într-un final, când aceasta a vrut să împartă moștenirea de la părinți, nu l-a recunoscut ca frate, pe motiv că în certificat are alt nume de familie, iar bărbatul a cerut ajutorul magistraților. Astfel, abia anul acesta, bărbatul a primit numele de familie al părinților săi, după ce un unchi de-al său a depus mărturie în proces și a explicat cum s-a produs eroarea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *