Aproape 600 de deținuți din Penitenciarul Botoșani vor vota la alegerile de duminică

Aproximativ 600 de deținuți aflați în Penitenciarul Botoșani ăși vor exercita dreptul de vot, duminică, în cadrul scrutinului pentru alegerea Președintelui României din anul 2019.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Botoșani, dintr-un total de 670 de persoane custodiate, 572 cu drept de vot și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile prezidențiale. 

Subliniem faptul că situația numerică centralizată la data de 7 noiembrie este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale și a cererilor, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20.00”, a declarat Anna Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani. 

Alegătorii deținuți în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale.

 În acest sens, în vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unității au fost dispuse mai multe măsuri, respectiv identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot și informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; informarea persoanelor private de libertate cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot; depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat; epunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţiile de votare nr. 82, 83 și 84 în a cărei rază teritorială se află unitatea penitenciară.

De asemenea, au fost amenajate trei spații corespunzătoare în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com