Angajatele unui spital vor să-l alunge pe un botoșănean din funcția de director. „Nu-mi dau demisia”

oprisanu

medicul Gabriel Oprisanu
medicul Gabriel Oprisanu

Trei angajate ale Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi cer demisia managerului dr. Gabriel Oprişanu, originar din Botoșani, motivul principal fiind faptul că ar fi afectat imaginea spitalului de când se află la conducerea sa, în acelaşi timp existând şi o serie de nereguli. Managerul susţine însă că nu există niciun motiv să îşi dea demisia şi este de părere că, din contră, de când administrează unitatea medicală, lucrurile stau mult mai bine, scrie Ziarul de Iasi.

Ferma Şipote, pe plus sau pe minus?

Mirela Popeanu, Lola Mitrică şi Iulia Ionaşcu susţin în textul scrisorii că spitalul se confruntă cu mai multe „nereguli şi ilegalităţi constatate de mai multe organe de control“„Aţi distrus cu bună ştiinţă ferma Şipote prin vânzarea în pierdere a şeptelului din fermă şi predarea la fier vechi a numeroase obiecte din inventarul institutului, fără respectarea normelor impuse de lege sau dispoziţii ale Ministerului Sănătăţii“, precizează angajatele.

Oprişanu spune însă că ferma aduce venituri majore spitalului şi că acestea nu au fost la faţa locului pentru a vedea care este adevărul. „Când am venit eu, ferma Şipote aducea pierderi de 12 miliarde de lei într-un an, există chiar şi un audit făcut, iar astăzi ne aduce venituri de 1,5 miliarde. A fost problema cu pesta porcină, şi chiar am fost avertizaţi că ar fi bine să renunţăm la porci, fiind riscul să pierdem toate animalele. Acolo avem vaci care asigură alimentaţia bolnavilor cronici, avem oi, avem anual o tonă de miere; când am venit eu nu era niciun gram de miere“, a precizat managerul.

„Nu am niciun motiv să-mi dau demisia“

Semnatarele scrisorii mai spun că acesta are „o atitudine vulgară, dispreţuitoare şi ameninăţoare“ la adresa pacienţilor şi angajaţilor care nu sunt de acord cu dispoziţiile date, în acelaşi timp ignorând sesizările primite de la personalul spitalului. De asemenea, cele trei susţin că toate deciziile managerului au dus la afectarea prestigiului spitalului şi implicit a imaginii pe care o are unitatea medicală. „Aţi tratat cu dispreţ numeroasele sesizări pe care le-aţi primit privind activitatea necorespunzătoare a unora dintre subordonaţii direcţi, pe care i-aţi încurajat în mod tacit şi cărora le-aţi oferit protecţia dumneavoastră în vederea comiterii unor infracţiuni aflate acum în cercetarea instituţiilor abilitate“, mai reclamă angajatele.

Managerul neagă cele reclamate în scrisoare şi spune că nu se simte responsabil de afectarea imaginii spitalului. „Imaginea spitalului e compromisă de aceste angajate care de fapt întotdeauna şi-au dorit să ocupe funcţii de conducere. Treaba lor e să se ocupe de asistenţa medicală, problema este că în timpul serviciului fac cu totul altceva decât să se ocupe de pacienţi, iar asta nu putem să tolerăm. Ele de fapt nu au nicio calitate managerială, doar observă lucruri care nici mie nu-mi plac, sunt de acord, sunt nişte bani publici pe care trebuie să îi gestionăm. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia, e părerea lor, fiecare e liber să aibă o opinie, însă evaluarea unui manager se face după indicatorii de performanţă“, a mai precizat managerul „Socola“.

În finalul scrisorii, angajatele cer ca dr. Gabriel Oprişanu să îşi prezinte imediat demisia, dacă există „măcar acum o fărâmă de onoare şi demnitate sau o mică licărire de conştiinţă“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com