Deputatul Mihaela Huncă, despre votul dat de unii parlamentari Pro România pentru noul Guvern: Acești colegi au urmat agenda personală

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, este convinsă că Pro România va trece peste războiul politic intern. Ea spune că parlamentarii Pro România care au votat Guvernul Orban au ”urmat agenda personală” și nu pe cea pe stabilită la nivelul partidului.

Huncă susține totodată că aceștia ar fi fost forțați de liberali să voteze pentru noul Guvern.

Presiuni am avut toți cei din Pro România, inclusiv eu, dar în momentul în care stabilim ceva, atunci e bine să fim de cuvânt și să nu ne abatem de la ceea ce am stabilit. Cu privire la votul colegilor pentru investirea Guvernului, cred că acești colegi au urmat agenda personală, nu cea pe care noi o stabilisem la nivelul partidului, și anume aceea de a nu vota acest guvern. Și vă spun motivul principal: este pentru prima oară în 30 de ani când miniștrii propuși, care au fost evaluați în comisii și li s-a dat aviz negativ sunt acum miniștri. Niciodată nu s-a mai întâmplat acest lucru. PNL trebuia să înlocuiască acești trei miniștru, lucru pe care nu l-au făcut. Noi ne-am ținut de cuvânt pentru ca regulile să fie respectate”, a spus deputatul Mihaela Huncă.

Deputatul botoșăneaa a ținut să completeze că Pro România a mai avut obstacole și în campania electorală, pe care însă le-a depășit.

De-a lungul campaniei am asistat la diverse obstacole. La început, Biroul Electoral Central nu ne-a permis să avem reprezentanți în birourile electorale județene. Am contestat, am câștigat. Avem acum în toată țara reprezentanți în toate birourile electorale județene. Apoi a urmat obstacolul de a nu avea reprezentanți în secțiile de vot. Ne-am luptat și am câștigat și acest drept. Apoi a fost acea criză politică cu ALDE (…)  E un scandal politic care s-a creat către această formațiune politică, care se vrea să fie o formațiune de viitor. Scandalul a fost provocat de către cei care i-au forțat pe colegii noștri să se ducă acolo. Cred că avem capacitatea de a trece de aceste lucruri”, a adăugat Mihaela Huncă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *