FOTO! Cărţi de identitate false, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni la PTF Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse asupra a doi cetăţeni moldoveni, cinci cărţi de identitate false care urmau a fi folosite în Germania.

În data de 6 noiembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri în două autoturisme cu destinaţia Germania, S.I., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani şi C.T., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii au descoperit asupra celor doi bărbaţi, ascunse și nedeclarate, cinci cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că documentele de identitate au fost procurate de la un conațional, plătind suma de 200 de euro pentru fiecare și urmau să fie folosite pe teritoriul Germaniei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *