Autoturism tras pe dreapta de polițiștii botoșăneni. Șoferul, amendat cu 2.000 lei

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vorona aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza teritorială de competenţă au oprit pentru control un vehicul condus de un tânăr de 29 de ani, în care se mai afla şi o femeie, ambii din judeţul Iaşi.

Cu ocazia controlului vehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe perne şi pilote, pentru care persoanele respective nu deţineau documente justificative.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 2.000 de lei, pentru efectuarea de activităţi comerciale ilicite, iar bunurile respective au fost confiscate de poliţişti.

”Atragem  din nou atenţia cetăţenilor cu privire la unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori: cel prin care se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curtea sau locuinţa dumneavoastră şi să observe unde vă ţineţi lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci”, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Botoșani.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

  • Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.
  • Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).
  • Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.
  • Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.

În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată organele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *