Amplă acțiune a polițiștilor rutieri botoșăneni în stradă: 33 de permise reținute și trei șoferi prinși cu alcool la volan

În perioada 01-03 noiembrie, poliţiştii rutieri botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi  combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de  băuturi alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Legislaţia penală incriminează conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe în articolul 336 alineatul 2 din Codul Penal. 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehivcule aflaţi sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive, poliţiştii rutieri alături de colegii de la ordine publică, au acţionat în trafic cu mijloace tehnice certificate din dotarea Poliţiei Române care stabilesc prezenţa, în aerul expirat, a alcoolului ori a consumului de substanţe psihoactive.

Cu ocazia acţiunii au fost aplicate 288 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 33 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

De asemenea au fost constatate 6 infracţiuni, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *