Gheorghe Sorescu: La partea de dezvoltare lucrurile stau de-a dreptul catastrofal la nivelul Consiliului Județean

Consilierul județean, Gheorghe Sorescu, s-a declarat nemulțumit de faptul că gradul de realizare la secțiunea de dezvoltare de la Consiliul Județean este foarte mic în acest an. Acesta a spus că la sfârșitul lunii septembrie, absorbția fondurilor europene era sub 1%.

”La partea de dezvoltare lucrurile stau de-a dreptul catastrofal. Suntem în situația la 30 septembrie unde gradul de realizare este undeva sub 20%. Am avut prevederi să primim sume de la Uniunea Europeană, vorbim de fonduri nerambursabile și realizăm sub 1%. Sau prin PNDL realizăm 28%. Constatăm că absorbția de fonduri europene este zero”, a spus Sorescu.

De partea cealaltă, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, declară că multe lucrări nu pot fi derulate pe motiv că firmele nu s-au înscris la licitații , iar în ceea ce privește lucrările în derulare, se așteaptă ca și constructorii să-și facă treaba. 

Toate facturile au fost decontate prin PNDL, însă așteptăm constructorii să-și facă treaba. Noi ne dorim ca județul să se dezvolte și vom avea un alt procent la dezvoltare până la sfârșitul anului”, a spus Birta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *