Consilier nemulțumit cum se fac marcajele rutiere pe drumurile din județul Botoșani: Trecerile de pietoni sunt între șanț și șanț

Consilierul județean Radu Anton s-a declarat nemulțumit de modul cum sunt făcute marcajele rutiere pe drumurile județene. Acesta a declarat că drumurile din județ au marcaje doar pe axul drumului, nu și pe margini. De asemenea, Anton susține că și marcajele pietonale de pe drumurile din județul Botoșani sunt făcute haotic. 

Inventăm noi, județul Botoșani, noi reguli de marcaje pe drumurile județene. Potrivit normativelor, aceste marcaje se execută atât pe axul drumului, cât și pe marginile laterale. La noi, în județul Botoșani se face numai axul drumului. De ce? În condiții de ceață este destul de greu de circulat. La intersecția drumurilor județene de la Orășeni și de la Vorona, s-au făcut marcaje pentru treceri de pietoni. Aceste treceri de pietoni sunt între șanț și șanț. Niciun podeț, nicio alee. De ce traversează oamenii, ca să treacă dintr-un șanț în altul? Numai la noi la Botoșani se întâmplă așa ceva. Inclusiv în fața școlilor nu există niciun podeț, nicio alee. Trecerea de pietoni, marcajul de trecere duce către șanț”, a spus Radu Anton în ședința de Consiliu Județean.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, i-a spus că marcajele laterale nu se fac pe drumurile județene, care sunt mai înguste, ci doar pe cele naționale. În ceea ce privește trecerile de pietoni, vicepreședintele susține că acestea au fost realizate după consultarea cu primarii. 

Să nu confundăm drumurile naționale cu cele județene. Pe cele județene nu s-au făcut niciodată marcaje laterale. Legat de trecerile de pietoni, acestea sunt poziționate în locurile în care au fost stabilite de cei de la drumuri și primari. Traversarea drumului nu presupune ca într-o parte să fie un pod și în cealaltă parte altul. Așa ar trebui să facem trotuare pe marginea tuturor drumurilor județene”, a precizat Dorin Birta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *