Criză de sânge în spitalele din Botoșani. Apel disperat făcut către donatori

Numărul de donatori a scăzut drastic la Botoșani, în ultima vreme, iar stocul de sânge de asemenea. Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoșani face apel la salariații care pot dona sânge să vină în sprijinul bolnavilor a căror viață depinde de tratamentul transfuzional.

Pot deveni donatori persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani, cu documentele de identitate, dar care să se încadreze în următoarele condiții: să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimul an, au greutatea peste 60 de kilograme, femeile să nu fie însărcinate sau în perioada de lăuzie, să nu fi suferit de următoarele boli: hepatite B și C, TBC, sifilis, epilepsie, diabet, ulcer, boli de inimă, neurologice, etc.

De asemenea, este interzis consumul de băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare.În ziua donării, se recomandă un mic dejun și minim 500 ml de lichide.

Donatorii beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă de la muncă, reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii din orașul Botoșani pentru o perioadă de o lună.

Recoltarea de sânge se face de luni până vineri de la 7.30 la 12.30, la sediul din strada Marchian.

Detalii: 0331401661. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *