Situație dificilă pentru Botoșani! În prag de iarnă, autoritățile nu au semnat încă un contract de deszăpezire a drumurilor naționale

drumuri 11 deszapezire - botosaniDeși suntem în prag de iarnă, iar precipitațiile sub formă de ninsoare sunt iminente, autoritățile nu au semnat încă un contract pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Botoșani.

După ce firma Transporturi Auto a reziliat contractul pentru lucrările de deszăpezire, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a organizat o altă licitație pentru desemnarea unei noi firme. Din păcate, însă, până acum această procedură de achiziție nu a fost finalizată.

Se pare că drumurile naționale vor fi deszăpezite de firma Florconstruct SRL Suceava, însă aceasta nu a semnat contractul cu DRDP.

Dacă s-ar întâmpla să ningă până la încheierea acestui contract, Secția Drumuri Naționale ar trebui să intervină cu utilajele proprii. SDN are 16 astfel de utilaje, care nu ar putea face față întregii rețele de drumuri naționale. De altfel, directorul SDN, Viorel Zacrețchi, a spus că a cerut și primi o suplimentare a numărului de utilaje de la DRDP, spre Botoșani urmând să ajungă alte șase mașini.

La rândul său, prefectul Dan Șlincu spune că a primit asigurări din partea reprezentanților DRDP, dar și a CNAIR că acel contract de deszăpezire va fi semnat până pe 5 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *