Vicepreședintele Consiliului Județean: Dacă vremea va permite, vom ajunge la 95 kilometri covor asfaltic. Unde se asfaltează în acest moment în județ!

Lucrările la drumurile județene vor continua până ce vremea va permite, anunță vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta. Acesta a declarat că în prezent se toarnă asfalt pe porțiunea de drum între DJ 296 A, de la intersecția de la Roma până la intersecția cu Costești. Este vorba de un tronson de 1,5 km. De asemenea, se lucrează la tronsonul de drum Săveni-Podriga-Nichiteni-Coțușca și urmează să se toarne covor asfaltic în zona Roșiori.

Dacă anul trecut am ajuns undeva la 60 km de covor asfaltic, anul acesta am spus că vom avea 80 km, dar, după estimări și dacă vremea va permite, vom ajunge la 95 km covor asfaltic. În ceea ce privește drumurile pietruite, sunt fel de fel de informații care circulă pe rețele referitoare la porțiunea de drum de la Meletin până la limita  județului Iași, mă refer la drumul Flămânzi-Prăjeni, limitra județ Iași. Sunt cei 2,7 km care sunt ptrevăzuți ca fiind de piatră, însă se lucrează la proiectul tehnic și acea porțiune de drum va fi modernizată, iar în primăvară vor începe lucrările”, a declarat Dorin Birta.

El spune că după ce vor fi finalizate și lucrările prin PNDL, vor mai rămâne în jur de 111 km de drum de piatră în județul Botoșani. Pentru aceste porțiuni au fost întocmite documentații pentru alte surse de finanțare.

În care se va deschide vreo posibilitate de finanțare vrem să avem proiectele pregătite. Ne propunem pentru 2020 să prindem la covor asfaltic și celelalte porțiuni de drum județan, primul tronson prioritar va fi Podriga- Rădăuți Prut. În rest, sperăm ca pe 21 noiembrie să avem oferte pentru drumul strategic”, a adăugat vicepreședintele CJ. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *