Drumarii se pregătesc pentru iarnă: Panouri parazapezi și zeci indicatoare pentru semnalizare de iarnă vor fi montate pe drumurile naționale  

Panouri parazăpezi insuficiente pe drumurile naționale din județul Botoșani. Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale Botoșani, la nivelul rețelei de drumuri naționale din administrare se impune apărarea drumurilor cu panouri parazapezi pe o lungime de peste 119.000 metri liniari (ml) din care 45.300 ml reprezintă sectoare grav înzăpezite. În schimb, secția are panouri parazăpezi și plase pentru apărarea drumurilor de 36.300 ml.

Viore Zacrețchi, șeful SDN Botoșani, a declarat că a început deja montarea acestora și că urmează ca pe drumurile naționale să fie montate și indicatoare pentru semnalizare de iarnă. 

La nivelul Ministerului Agriculturii și Silviculturii s-a reluat problema acestor perdele de protecție, acțiunea de strabilire a amplasamentelor fiind cea mai grea, întrucât se pune problema obținerii acordului proprietarilor sau după caz efectuarea de exproprieri. Semnalizarea de iarnă se va monta pe rețea, cu excepția accesului interzis, ocolire și drum îngustat, care se vor folosi în caz de necesitate”, a precizat directorul SDN Botoșani.

Astfel, drumarii vor monta 592 de indicatoare semnalizare de iarnă pe opt drumuri naționale din județ. De asemenea, Comandamentul de iarnă va funcționa în perioada 15 noiembrie 2019-31 martie 2020. 

Aceste probleme au fost prezentate în Colegiul Prefectural de marți. Prefectul Dan Șlincu a cerut drumarilor să se aprovizioneze cu materiale pentru deszăpezire, astfel încât iarna să nu-i prindă pe nepregătite. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *