Mitropolia și-a dat acceptul pentru refolosirea locurilor de veci de la Cimitirul Pacea, însă consilierii locali ai PSD s-au opus proiectului

Primăria municipiului Botoșani a primit avizul din partea Bisericii Ortodoxe Române pentru ca locurile de veci abandonate și fără aparținători din cimitirele Pacea și Eternitatea să fie concesionate altor persoane, însă consilierii locali ai PSD s-au opus și acestui proiect. 

Primarul municippiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că această soluție de avarie va rezolva problema locurilor de veci pe o perioadă de doi-trei ani și a venit cu un nou regulament privind administrarea cimitirelor, numai că grupul de consilieri PSD nu l-au votat. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a declarat că extinderea cimitirului Eternitatea este o variantă mai bună.

Vreau să-l întreb pe domnul primar de ce tot insistă cu proiectul acesta și nu a dezvoltat cimitirul. Am avut trei ani și jumătate, parcela e liberă acolo, trasăm niște locuri, aleile pot fi făcute cu pavele de pe Bulevard. Chiar nu înțeleg de ce se tergiversează această investiție, care este foarte simplă. Acum ați venit cu o soluție, să îngropăm morții unul peste altul”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei. 

În replică, primarul Cătălin Flutur i-a spus că problema cu criza locurilor de veci este de șapte ani și nu de trei ani.

De șapte ani e această problemă care nu este foarte simplă, așa cum spuneți, să trasăm și să înmormântăm pe câmp. Nu știu cine vrea să se ducă. În toată perioada aceasta am avut aceeași problemă: că mai sunt 30, 40 locuri, că vine apocalipsa peste noi. Este o soluție pe care am propus-o și nu aveam avizul BOR. Acum avem și acest aviz și trebuie să facem lucrul acesta pentru estetica cimitirului”, a spus Cătălin Flutur. 

În cele două cimitire au fost identificate peste 800 de locuri de veci abandonate. 

 

One thought on “Mitropolia și-a dat acceptul pentru refolosirea locurilor de veci de la Cimitirul Pacea, însă consilierii locali ai PSD s-au opus proiectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *