Veste bombă pentru șoferi! Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină

Vestea momentului pentru soferii din Romania, care detin masini diesel sau pe benzina! Guvernul a anuntat ce se intampla cu pretul la motorina si benzina, scrie ziuanews.ro.

Soferii romani au si motive de bucurie, dupa ce noul Guvern a anuntat ca va lua masuri fiscale importante, printre acestea numarandu-se si eliminarea supraaccizei pe carburanti, lucru ce va duce la ieftinerea pretului la benzina si motorina.

Astfel, odata ce noua lege va fi implementata, soferii romani care detin masini diesel sau pe benzina vor plati mai putini bani pentru carburanti.

Supraacciza pe carburanti a fost introdusa in anul 2014, in timpul Guvernului Ponta, avand valorea de sapte eurocenti pe litru. Motivatia a fost ca banii folositi vor fi folositi la construirea de autostrazi. Ulterior, Guvernul Ponta a dezvaluit ca s-a produs o eroare si ca banii intra, de fapt, la bugetul general.

 Soferii romani vor da mai putini bani pentru benzina si motorina

A fost scoasa in ianuarie 2017 si ulterior reintrodusa in toamna lui 2017, dar cu motivatia ca producatorii de carburanti nu au ieftinit indeajuns de mult benzina si motorina si pretul fara taxe ar fi prea mare.

Un calcul facut de cei de la capital.ro arata ca daca supraacciza la carburanti va fi eliminata, atunci pretul la motorina si benzina ar putea sa scada cu aproximativ 38 de bani pe litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *