FOTO Șeful Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Botoșani, chestionat de elevi de liceu

Clubul juridic inițiat de profesorul Anca Colescu și-a îngroșat rândurile, dar așteaptă, în continuare noi membri. O ultimă întâlnire a elevilor de liceu interesați de elementele componente ale sistemului judiciar românesc l-a avut invitat pe comisarul șef Marius Crihan, coordonatorul Serviciului Criminalistic al poliției botoșănene, un profesionist ce de 22 de ani activează în branșa celor ce asigură cercetarea la fața locului a tuturor faptelor de natură criminală din județ.

O muncă ce presupune mult sânge rece, inteligență, răbdare, înțelegerea situațiilor cu toate implicațiile lor, s-a dovedit de maxim interes pentru liceenii din primul club de educație juridică înființat în România. ”Vă puneți viața în pericol?”, ”Ce fel de expertize realizați?”, ”Care sunt semnele prin care recunoașteți o sinucidere?”, ”Realizați profile psihologice ale criminalilor?”, ”Câte crime au rămas cu autor necunoscut?”, ”Cum ați procedat în cazul crimei de la Pacea?”, sunt doar câteva dintre numeroasele întrebări adresate de elevii de la Colegiul ”A.T.Laurian”, Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”, sau Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, curiozitatea tinerilor găsindu-și, de fiecare dată, răspuns în cadrul întâlnirii ce a avut loc sâmbătă dimineață în Aula Magna a laurienilor.

”Este adevărat, interesul tinerilor ce vin în acest club este maxim, pentru că află aici aspecte ale societății ce îi înconjoară, dar pe care nu le regăsesc în aproape nimic din ce fac în școală. Pasiunea lor este utilă atât pentru a înțelege lumea în care trăiesc, cât și pentru a alege mai ușor viitoarea carieră ca profesioniști.”, ne-a explicat juristul și profesorul Anca Colescu, cea care a început prin a oferi voluntar lecții de educație juridică și care a avut inițiativa înființării acestui club și a asociației ”VedemJust”. Întrunirile au loc periodic în aula laurienilor, de fiecare dată invitații venind cu informații și studii de caz de maxim interes. Elevii de liceu interesați să devină membri ai clubului nu trebuie decât să vină la întâlniri, putându-se înregistra la fața locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *