Cosmin Andrei, viceprimar municipiul Botoșani: „Primarul Flutur dă vina pe consilierii PSD pentru propriile nerealizări”

Viceprimarul social-democrat al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat vineri  că PSD a urmărit de fiecare dată interesul locuitorilor din municipiul Botoșani și a promovat Hotărâri de Consiliu Local pentru realizarea de investiții la nivelul orașului, iar acuzațiile primarului Flutur nu au nicio susținere reală.

Cosmin Andrei împreună cu ceilalți consilieri locali a inițiat modificarea organigramei la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, astfel încât să se creeze încă un post de director pe lângă cel al liberalului Eugen Țurcanu, protejatul primarului Flutur pentru a crește eficiența acestui serviciu aflat în slujba botoșănenilor. După refuzul edilului și al consilierilor PNL de a supune la vot acest proiect, reprezentanții PSD au părăsit ședința de consiliu local.

Nu este posibil ca primarul Flutur să se comporte ca pe propria moșie și să facă ce îi convine cu banii botoșănenilor și cu direcțiile din subordinea primăriei Botoșani și a Consiliului Local. Îl rog pe liberalul Flutur să înceteze cu amenințările la adresa PSD și să își facă treaba pentru care este plătit de botoșăneni. Consilierii locali ai PSD nu au blocat niciodată niciun proiect de investiții pentru municipiul Botoșani. Domnul primar Flutur nu a solicitat fonduri și nu a depus la timp documentațiile necesare pentru anumite obiective, dar asta e cu totul altceva. De fiecare dată când am venit cu alocări de fonduri pentru obiective concrete, asfaltări de străzi, amenajări de parcări și multe altele, am fost refuzați sau proiectul a fost pus la sertar de domnul primar”, a declarat Cosmin Andrei.

   

PSD a convocat deja ședință de consiliu local pentru luni 28 octombrie la ora 12:30, unde se va dezbate și se va vota fiecare proiect care a fost pe ordinea de zi în ședința din 23 octombrie, la care consilierii social-democrați au părăsit sala din cauza atitudinii primarului Flutur și a apropiaților săi care își bat joc de banul public al botoșănenilor.   

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement condusă de domnul Țurcanu girat de primarul Flutur primește sume impresionante de bani de la bugetul local pentru care nu răspunde în fața nimănui. La Parcul de Agrement Cornișa s-a cheltuit din banii publici peste 1 milion de lei, tot aici au avut loc mai multe accidente tragice pentru care nu a răspuns nimeni, sala Polivalentă se degradează în fiecare zi, câinii fără stăpân nu mai sunt capturați de peste 3 luni de zile, iarba de pe spațiile verzi a luat foc pentru că nu a fost udată, arborii în pericol să cadă nu au fost tăiați de peste 1 an, iar solicitările cetățenilor pentru toaletarea acestora sunt întârziate. Mai mult decât atât, angajații acestei Direcții au fost agresați de domnul Țurcanu, iar botoșănenii plătesc din banii lor despăgubirile pentru cei care au câștigat în instanță”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani. 

Propunerea consilierilor locali ai PSD pentru care au fost amenințați în mod direct de primarul Flutur a fost aceea de a opri risipa banului public pe pietre de granit pentru un sport bizar pe care nu îl practică niciun botoșănean, de peste 1 miliard de lei vechi și de subvenționarea cu bani publici a Parcului de Agrement Cornișa prin angajarea unui director apolitic profesionist care să asigure buna funcționare a Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement. Primarul Flutur nu a acceptat mutarea consumatorului său de fonduri publice, Eugen Țurcanu la un alt departament pe același salariu pentru că nu mai poate justifica sumele enorme de bani pe care le alocă acestei Direcții.   

 

CMF: 31190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *