Șef din Poliție condamnat pentru trafic de droguri

Pedeapsă dură, mai mare decât media din alte dosare similare, pentru un poliţist ieşean găsit vinovat pentru trafic de droguri. Fostul şef de post de la Răducăneni, un tânăr poliţist primit în sistem deşi aducea stupefiante în România, a fost condamnat, aseară, la 5 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, scrie Ziarul de Iasi.

Cristian Danu a fost găsit vinovat de trafic internaţional de droguri şi a fost condamnat, la finele unui proces ce a durat doar câteva luni, de Tribunalul Vaslui. Dacă pedeapsa de aproape 6 ani de închisoare va rămâne definitivă, lui Danu i se va reduce perioada petrecută în arest preventiv, acesta fiind încarcerat în luna februarie a acestui an. Pe lângă Danu, judecătorii vasluieni i-au mai condamnat, ieri, pe Lăcrămioara Diana Munteanu, la 3 ani şi 5 luni de închisoare cu executare, dar şi pe Gheorghe Râpă, un sătean din Vaslui ce a primit 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare.

Cristian Danu era şef de post atunci când a fost arestat de DIICOT. El a fost primit în rândul poliţiştilor în 2016, pe când se ocupa deja cu traficul de droguri, potrivit procurorilor. Înainte de a ajunge poliţist, timp de cel puţin opt ani, bărbatul a lucrat pe mai multe vase de croazieră, ocupând fie funcţia de supervizor cazinou, fie pe cea de asistent manager. Ca lucrător pe vase de croazieră, individul a vizitat nenumărate ţări.

În 2007, Danu a cunoscut-o pe Diana Lăcrămioara Muntean, care era crupier la un cazinou de pe un vas de croazieră. „Cei doi au început de la acel moment o relaţie afectiv-emoţională. Pe vasele de croazieră, cel mai probabil inculpaţii au intrat în contact cu persoane de diferite cetăţenii, cu stare materială bună, potenţiali consumatori recreaţionali de diferite substanţe interzise”, se menţiona în rechizitoriu. În 2014, Cristian Danu a decis să cultive canabis. A apelat la Gheorghe Râpă, un bărbat din satul Deleni, judeţul Vaslui, prieten cu tatăl său. Dacă în 2014 cei doi au cultivat 5 seminţe de canabis, spun anchetatorii, anul trecut plantaţia „de vise” a ajuns la 200 de plante. În august 2018, plantele au ajuns la maturitate, iar cei doi le-au cultivat. O parte au ajuns la Iaşi şi au fost vândute de Lăcrămioara Muntean. În noiembrie 2018, tânăra a închiriat un apartament în Iaşi pentru a depozita drogurile. 11,7 kilograme de canabis, dar şi câteva grame de MDMA aveau să fie găsite în acel apartament, pe 1 februarie 2019, atunci când anchetatorii au intervenit în acest caz şi au efectuat percheziţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com