FOTO! Doi militari botoșăneni, care au participat la misiuni în Afganistan, au primit distincțiile de ”Cetățean de onoare”

Militarii veterani Sorin Ioan Ciobanu și Ionel Lucian Sandu au primit, miercuri, distincțiile de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. La ceremonia care a avut loc înainte de ședința de Consiliu Local au participat participat consilierii locali, cadre militare și rudele celor doi. 

Sunt două personalități marcante în domeniul în care activează și am spus să facem acest lucru, cu două zile înaintea Zilei Armatei”, a spus primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Solicitarea privind acordarea acestor distincții a fost făcută de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, Botoșani.

Cei doi ofițeri în activitate și militari veterani sunt foști combatanți ai teatrelor de operații din Afganistan, cu multe misiuni la activ, desfășurate cu succes și fără pierderi în cadrul grupurilor în care au acționat.

Locotenentul-colonel Sorin Ioan Ciobanu a avut nu mai puțin de șase misiuni externe în Afganistan. În momentul de față, este militarul din județul Botoșani cu cea mai mare experiență în teatrele de operații.

Colonelul Lucian Ionel Sandu, fost comandant al Garnizoanei Botoșani și Locțiitor al comandatului Brigăzii 15 Mecanizate ”Podul Înalt” Iași a fost comandant al unui detașament din Afganistan.

Distincțiile au fost oferite în semn de mulțumire pentru activitatea acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *