Termenul de depunere a dosarelor pentru a șasea ediție a programului de burse școlare “Prof. dr. Constantin Manolache”, prelungit

Generozitatea botoșănenilor prezenți la balul de caritate „Botoșaniul iubește excelența!”, organizat la data de 22 februarie 2019, de către Rotary Club Botoșani, și în urma căruia s-au strâns fonduri pentru susținerea proiectul bursier „Ajută un copil să învețe!”, a creat posibilitatea acordării, pentru anul școlar 2019-2020, a unui număr de șase burse școlare “Pof. dr. Constantin Manolache“,  în scopul sprijinirii elevilor  din ciclul preuniversitar, de la unitățile școlare ale județului Botoșani.

Valoarea unei burse este de 6.000 lei/an și se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unor premise pentru lansarea lor spre studii superioare.

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ȘCOLARĂ ROTARY orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi, în unitățile de învățământ din județul Botoșani, și care:

– este elev într-o unitate de învățământ pre-universitar liceal de stat din județul Botoșani (clasele IX-XII),
– s-a remarcat la olimpiada/concurs – faza națională și s-a clasat în primele 20 de locuri;

– are media generală a anului de studiu anterior peste 9,00;

– îndeplinește condiția ca suma lunară a veniturilor brute a întreținătorilor să nu depășeasca plafonul de 1500 lei/membru de familie (valoare ce se va dovedi prin documente);

– nu beneficiază de alte burse, având surse în mediul privat.

Dupa prima sesiune de depunere a dosarelor candidatilor (17 septembrie – 21 octombrie 2019), comitetul de acordare a burselor a decis prelungirea perioadei de depunere, pana la data de 4 noiembrie 2019, la secretariatul partenerului  din cadrul acestui proiect: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, str.  Nicolae Iorga nr. 28, Botoșani, cu mențiunea:  “în atenția Clubului Rotary Botoșani”.

Dosarele depuse in perioada 17 septembrie – 21 octombrie 2019 au fost luate in considerare si vor fi analizate impreuna cu cele din a doua perioada de depunere.

Atribuirea burselor de studii se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câstigători urmând a fi publicată in intervalul 11-15 noimebrie 2019.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului: www.facebook.com/RotaryBotosani


Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care vor fi acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *