Alertă alimentară la KFC. Ce au putut găsi inspectorii de la Protecția Consumatorului

ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa cu care erau preparate băuturile răcoritoare în reţeaua KFC, a anunţat marţi Paul Anghel, directorul general al instituţiei de control. Totodată, inspectorii au găsit nereguli în modul în care peştele este congelat şi comercializat în magazinele Selgros, scrie businessmagazin.ro.

Paul Anghel a precizat că iniţial controlul efectuat în reţelele fast food privea cantitatea de gheaţă pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheaţă care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate şi în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel

Directorul general ANPC spune că va fi alertat şi Ministerul Sănătăţii şi a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *