Cum a muşamalizat un poliţist accidentul cauzat de un tânăr fără permis. Inconştientul omorâse anterior doi copii făcând „liniuţe“ cu prietenii

Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz l-a învăţat pe şoferul fără permis ce să facă pentru a pune accidentul pe seama altei persoane şi a scăpa astfel de răspunderea penală, după care l-a transportat la locuinţa unei rude cu autospeciala de Poliţie, scrie Adevarul. Judecătoria Galaţi l-a condamnat, pe 18 octombrie, pe Ivanciu Corcioveiu, un tânăr de 25 de ani, la 9 ani şi 5 luni de închisoare pentru conducere fără permis, fugă de la locul accidentului şi influenţarea declaraţiilor.

Vărul tânărului, Costel Vieru, a primit un an de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la fals intelectual, fiind achitat pentru favorizarea făptuitorului pentru că este rudă cu tânărul. Poliţistul de la care a pornit totul, Silviu Daniel Stan, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Decizia instanţei nu este definitivă.  Ivanciu Corcioveiu a îndoliat localitatea gălăţeană Folteşti pe 6 septembrie 2016,  după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului.  Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului. Cu câteva luni înainte, pe 20.06.2016, în jurul orei 4 dimineaţa, Corcioveiu, deşi nu deţinea permis de conducere şi consumase băuturi alcoolice, a condus un autoturism, marca BMW X1, pe DJ 253, pe raza şi în apropierea localităţii Viile, judeţul Galaţi, în  care se mai aflau două fete. La km 37 +300 al drumului judeţean menţionat anterior, pe fondul vitezei excesive, a derapat într-o curbă, răsturnându-se într-un şanţ colector. În urma accidentului de circulaţie, toţi cei trei ocupanţi ai autoturismului au suferit diverse răni, iar Corcioveiu a fugit de la locul accidentului, luând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului şi documentele acestuia. Victimele accidentului, ameninţate să nu dea declaraţii În aceeaşi zi, şoferul fără permis a încercat să o determine prin ameninţare pe una dintre fete care se găsea în maşină în momentul accidentului, iar în noaptea de 22/23.06.2016, prin corupere, să nu dea declaraţii organelor de urmărire penală în legătură cu producerea accidentului în urma căruia a fost vătămată. Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz, Silviu Daniel Stan, l-a ajutat pe acesta, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul.

Citeste mai mult: adev.ro/pzpzoo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com