Tânăr din Botoșani, trimis în judecată după ce a furat cardul unui consătean și i-a luat banii. Cum s-a întâmplat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 22 de ani, din comuna Truşeşti, județul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, ambele în formă continuată.

Astfel, în noaptea de 3 spre 4 septembrie,  botoșăneanul Ovidiu Domnescu a utilizat la un bancomat un card bancar sustras anterior din locuinţa persoanei vătămate T.V. din Truşeşti, cu care a accesat fără drept contul bancar al aceleiaşi persoane vătămate, deschis la CEC BANK, efectuând un număr de 10 operaţiuni de retragere numerar, prin care a sustras suma totală de 2.560 lei.

Precizăm că, în privinţa infracţiunii de furt calificat s-a dispus clasarea, deoarece părţile s-au împăcat.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *