FOTO! Mașina urmărită de polițiști după ce nu a oprit la semnal. Șoferul a abandonat autoturismul și a fugit

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat, în trafic, un autoturism Suzuki care avea numerele de înmatriculare ale altui autoturism, iar conducătorul auto a refuzat testarea alcoolscopică şi recoltarea de probe biologice.

 În data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Dumbrăviţa, au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism marca Suzuki, înmatriculat în România.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, la aproximatv 500 de metri abandonând autoturismul. Polițiștii au reuşit reţinerea şi identificarea acestuia, în imediata apropierea a mjlocului de transport.

Motivat de faptul că cetățeanul român D.C., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Botoşani, emana halenă alcoolică şi era recalcitrant, a fost condus la sediul sectorului, asupra sa fiind descoperite şi cheile de la autoturismul Suzuki.

Ulterior bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Dorohoi, unde a refuzat testarea alcoolscopică dar şi deplasarea la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturismul marca Suzuki aparţin unui alt autoturism, şi au fost  valabile până în decembrie 2016, iar autoturismul marca Suzuki a fost înmatriculat provizoriu, numerele de înmatriculare fiind expirate din septembrie 2019.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *