FOTO Actorul Vlad Ivanov sărbătorit de Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani a pregătit, pe 20 octombrie, un eveniment dedicat actorului Vlad Ivanov. Actorul român, care a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani, este născut la Botoșani într-o familie de lipoveni.

Evenimentul a fost denumit „Repere contemporane şi valori identitare ale ruşilor lipoveni, Vlad Ivanov actor pe scena vieţii”.

Pe lângă destinaţia evidentă a manifestării, aceea de recunoaştere şi înnobliare a celui care în aceste zile este cel mai reprezentativ exponent al comunităţii din care se trage: actorul Vlad Ivanov, evenimentul de ieri a fost o întâlnire de suflet a membrilor comunităţii, în cadrul căreia aceştia şi-au etalat firesc valorile culturale şi etnice, dragostea de tradiţii şi de viaţă. Ţin să-l felicit cu multă căldură pe tânărul şi inimosul Preşedinte al Comunităţii Ruşilor Lipoveni, Ovidiu Ivanov, pentru reuşita acestei manifestări”, a spus primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

În cadrul manifestărilor au avut loc dezbateri privind personalitatea actorului Vlad Ivanov , dar și momente artistice cu cântece și dansuri tradiționale prezentate de ansambluri din zona Dobrogei și din zona Iașului. La eveniment a fost invitat și criticul de film Irina Margareta Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *