Primăriile au primit bani pentru salarii și indemnizațiile persoanelor cu handicap. Peste 22 milioane lei au fost alocați județului Botoșani

bogat cu bani multi, stiri, botosani, spalare de baniPrimăriile din județul Botoșani au primit bani pentru salarii și plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, suma alocată de Guvern județului Botoșani fiind de peste 22,3 milioane lei.

Aproape jumătate din sumă, respectiv 12 milioane lei va primi Primăria Botoșani.

Executivul a emis o hotărâre de Guvern prin care UAT-urile din întreaga țară au primit bani pentru plata salariilor, pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap și pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap. În județul Botoșani a fost alocată suma de peste 22,3 milioane lei, iar jumătate din sumă a fost alocată Primăriei municipiului Botoșani. Dumnealor au ieșit public și au spus că nu mai au bani de salarii, nu mai au bani pentru însoțitori, nu mai au bani pentru persoanele cu dizabilități. Iată că Guvernul României acoperă și acestă parte de cheltuieli strict pentru UAT-urile care conform bilanțului contabil au avut nevoie de aceste sume. A fost acel mesaj că Guvernul va împărți acești bani doar către zona primarilor PSD: nu, sub nicio formă. Primăriile care s-au încadrat în aceste cerințe au primit sumele de bani necesare”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani. 

La rândul său, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a criticat faptul că orașe mai mici au primit bani pentru subvenția la termie iar Botoșaniul nu și că suma alocată de Guvern municipiului, de 12 milioane lei, este oricum mică comparativ cu sumele primite de alte orașe din țară, cu număr mult mai mic de locuitori.  

Sunt orașe mult mai mici ca Botoșaniul ca și populație, sunt orase municipii reședință de județ care întâmplător, după ce au primit bani pe toate programele care au fost, mai primesc încă o dată. Brăila are mai puțini locuitori și a primit 20 milioane lei, Călărași-15 milioane”, a spșus Flutur .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *