Primarul Flutur acuză blocajul creat la proiectele europene: Botoșaniul a avut pe tavă 32 milioane euro și am reușit să semnez un singur contract

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, acuză faptul că municipalitatea a accesat proiecte europene pe exercițiul financiar 2014-2020, însă nu a primit niciun ban pentru a le implementa. Acesta susține că municipiul Botoșani are proiecte de 32 milioane lei, însă nu s-a reușit până la această dată decât semnarea unui singur contract ce vizează reabilitarea unei grădinițe.

Edilul municipiului Botoșani spune că blocajul s-a creat la nivelul statului român, care trebuia să contribuie la aceste proiecte cu 17,5%, lucru pe care nu l-a făcut. Flutur afirmă că banii respectivi au fost direcționați de Guvernul PSD către creșterile salariale ale bugetarilor.

Botoșaniul a avut pe tavă 32 milioane euro și am reușit să semnez un singur contract prin POR cu o singură grădiniță. E bun și ăla și bine că am semnat. În rest, Ministetrul Fondurilor Europene și Ministerul Dezvoltării, prin autoritățile de management, nu au făcut decât  să îngreuneze un proces care părea la un moment dat ușor. A fost mult mai simplu să luăm bani în celălalt exercițiu financiar, iar acum ne este foarte greu. Se termină exercițiul financiar. Am intrat în 2020. Probabil toate aceste proiecte vor fi puse pe noul exercțiu financiar. Ce înseamnă asta, că ne încadrăm tot în banii ăia pe care îi vom primi în noul exercițiu financiar și în sfârșit vom reuși să punem în opreră proiectele depuse. Ne-am blocat în ăia 17.5% pe care nu-i avea statul român. Banii ăia au fost trimiși în creșteri salariale la bugetari”, a spus Cătălin Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *