Cazul bărbatului electrocutat în urma unui accident de muncă, în atenția ITM Botoșani

itm BotosaniAccidentul de muncă, în urma căruia un bărbat de 50 de ani a fost electrocutat, a ajuns în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani.

Potrivit reprezentanților ITM Botoșani, Constantin B., în vârsta de 50 ani, cu vechime în muncă de 14 ani, este angajat ca electrician construcţii, la o firmă cu profil instalaţii electrice în construcţii, din municipiul Botoşani.

În  timp  ce mai mulţi salariaţi se aflau la locul de muncă, în preajma unei linii electrice de medie tensiune de 20kw şi se pregăteau să părăsească zona, conducătorul autocamionului, efectuînd o manevră de întoarcere, a acroşat un stâlp de medie tensiune care s-a rupt. În cădere, firele electrice au declanşat un arc electric, care a surprins lucrătorul ce se afla în zona respectivă, accidentându-l. Contactul cu arcul electric s-a produs pentru o fracţiune scurtă de timp. În urma evenimentului, persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Mavromati  Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate.

Evenimentul  soldat  cu  incapacitate  temporară  de  muncă, va  fi  cercetat de către  angajator  iar  dosarul  de  cercetare  va  fi  înaintat  spre  verificare  şi  avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, potrivit unui comunicat de presă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *