Un fost primar din Botoșani, condamnat într-un dosar de corupție. Sentința, emisă de Tribunalul Botoșani, nu e definitivă

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn fost primar din județul Botoșani a fost condamnat, miercuri, într-un dosar de corupție, după ce ar fi instigat un om de afaceri să săvârșească infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Fostul primar al comunei Frumușica, Constantin Rădeanu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare și inderdicția de a candida pentru o funcție aleasă. 

În același dosar a fost condamnat, tot la trei ani de închisoare cu suspendare, și omul de afaceri Ion Munteanu.

În luna mai 2010, omul de afaceri Ion Munteanu, administrator al Cooperativei Agricole Holmferm a solicitat, subvenţie agricolă cu mai multe documente false pentru suprafaţa de 523 de ha de păşune.

În acest fel a obţinut 143.438 de lei reprezentând sprijinul acordat pentru campania agricolă din 2010. 

Fostul director al APIA, Liviu Zaharia, a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, întrucât nu există probe că inculpatul a comis infracţiunea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *